rw

Ronald Willemsenronald-5

Klassiek geschoolde bariton

​ICT Management Consultant    

Marketingman, ontwerper en filosoof


Marketing en organiseren zitten hem in het bloed, maar de liefde voor muziek zit bij hem in de genen.

Als 15-jarige verdiende hij zijn zakgeld door solo te zingen bij de diverse mannenkoren en hij kwam als stage-leerling aan het Sweelinck Conservatorium in contact met de zang pedagoog Wout Oosterkamp. Ronald kreeg ruim 18 jaar zangles van hem. Werkte als solist mee aan CD-opnames. Sinds 1996 zingt Ronald voor goede doelen. Ook tijdens zijn drukke werkzaamheden had Ronald altijd ruimte voor muziek. Sinds 2017 heeft Ronald les van de Russische sopraan Elnara Shafigullina.

 

YOUNG PIANO MASTERS

Ronald​ werkt (sinds juni 2014) ​samen ​met de piano pedagogen Geoffrey Madge en Jan Wijn aan het succes van YOUNG PIANO MASTERS. Met mezzo sopraan Gerda van Eerde vormt Ronald de vaste kern van VOX HUMANA. Deze concerten zullen worden begeleidt door één van de Young Piano Masters en waar mogelijk aangevuld met een organist. ​De pianisten zijn goed daarom zal tijdens elk VOX HUMANA-concert de pianist en organist de ruimte krijgen om solistisch "uit te pakken" en ons te verwennen.

De reeks technische opleidingen werd afgesloten met een HBO-opleiding HE (Hogere Elektronicus) Daarna volgde Ronald de marketing gerichte opleiding NIMA A en B. Volgde via deeltijd een opleiding Bedrijfskunde. Deze post-HBO opleiding is gelijk aan de BA - Business Administration, Ronald werd RI - Register Informaticus en ruim 5 jaar volgde Ronald lessen in de contemplatieve Filosofie aan de school voor Filosofie in Amsterdam. Vanaf zijn 23ste kreeg Ronald als Manager Detachering de commerciële en technische verantwoording voor 80 ICT-ers (ontwerpers, analisten en programmeurs). Dit was bij een beursgenoteerde onderneming. Daarna werkte hij bij enkele andere grote ICT-Bedrijven en dit waren altijd management of directiefuncties.

 

Opera's en operettes

Gedurende zijn beroepsopleiding en de invulling van de diverse functies werd vrijwel elk vrij uur besteed aan muziek. Ronald zong als gast in diverse opera's en operettes. Zong als bassolist de cantate "Oneidige Schepping" van Wim Westerveld, in 1996 in kwartetvorm de Liebeswalzer van Brahms in het Amsterdams ConcertGebouw en in 2004/2006 zong hij de basaria's uit de Crucifixion van John Stainer t.b.v. Warchild.

 

Vrije tijd

In z'n vrije tijd begeleidde Ronald daklozen bij 't Stoelenproject en Aids-patiënten binnen de Schorer Stichting. Tussen 2009 / 2016 deed hij de ontwerpen en concert-communicatie voor het DOOLAARD-theater in Anna Paulowna. Ronald ontwerpt en organiseert alle YPM-, VOX HUMANA- en De Amore- en doet ook vele losse projecten.

Sinds 2016 verzorgt Ronald de concert bezetting voor de DRIEMASTER in Den Helder; en voor d'Engelenburgh in Fijnaart en voor Huize Robben in Den Bosch.