charity

Charity's

Na stilte spreek muziek het meeste over het "onzegbare" wanneer je dan een stem zomaar hebt mogen ontvangen moet je daarmee iets doen voor onze medemens. Ronald werkt belangenloos mee voor goede doelen, maar stelt als voorwaarde dat minimaal 90% van de donatie op de eindbestemming komt.

 

WarChild

Ronald deed en doet dit reeds vanaf 1996 voor WarChild, Wereldwijd voor Kinderen en maakte het mogelijk In Oost Turkije dat 182 kinderen naar school konden gaan. In India kreeg een weeshuis stapelbedden, matrassen en 8 lampen voor 53 kinderen.

BanBanglamung20febr2016

In 2012 mobiliseerde Ronald een groep musici en dansers voor het geven van 5 concerten met als doel om ca 1900 euro bij elkaar te verzamelen t.b.v. een weeshuis (Thai4life). Tot die tijd werd er voor 76 mensen op de straat gekookt en er was behoefte aan een keuken. 

 

Banglamung

Sinds 2011 organiseert Ronald elk jaar een party voor een Thais bejaardenhuis in Banglamung. Het betreft een groep van 400 bejaarden. De armsten der armen. Van deze groep kunnen wij slechts 240 bejaarden bereiken, want de rest is aan het bed gekluisterd. Jaarlijks geven wij hen de dag van hun dromen, kopen zo'n 800 presentjes, eten drinken, dans en muziek en na afloop geven we allen wat zakgeld. Dus alles komt letterlijk op de eindbestemming. Om kosten te besparen werken we met vrijwilligers en doen we de inkopen zelf en blijft er altijd geld over voor een geldelijke donatie. Dit keer circa 1100 euro voor hun voedselprogramma.

Wanneer het geld in mijn handen komt is er bij mij de behoefte om een gedetailleerde verantwoording aan de donateurs te geven. Hiernaast treft u de Banglamung verantwoording 2016 aan. Ronald Willemsen.

 

Young Piano Masters Society

Sinds juni 2014 werkt Ronald pro deo mee aan de Young Piano Masters Society. De tegenprestatie die werd afgesporken is: Elke jonge meester pianist werkt 2x per jaar mee aan een charity concert.

 

Mantelzorger.
Er wordt veel gedaan in "stilte en achter de schermen" om nabijheid te geven aan onze medemens. Ronald vindt het een eer om deze mantelzorgers af en toe te verwennen met een mooi concert en weet altijd weer de nodige muzikale vrienden te mobiliseren om dit samen op een mooie wijze te verzorgen. 

FINANCIEËLE VERANTWOORDING: Uit de mantelzorg concerten Blokker en Hoorn was er een surplus van € 520,- ontstaan. Dankzij de gulle gaven van de bezoekers van aan het het Mantelzorg-concert met het Nieuwedieper Visserskoor in Den Helder (20 september 2019) en dankzij de bijdrage vanuit CD-verkopen werd er €600 toegevoegd en daarme is het batig saldo voor Mantelzorg-projecten €1120,- geworden. (zie nieuwsbrief okt. 2019).

OEKRAÏNE benefietconcerten: Dankzij de samenwerking met het Aalsmeerder Mannenkoor Con Amore; een Bortnjansky concert; een concert met het Stedelijk Orkest Purmerend (en vele artiesten) en het benefietconcert met het Hoorns Byzantijns Mannenkoor en het Gemengd Byzantijns Koor Indrik/Bjerjozka en het Nieuwedieper Visserskoor en Gemengd Koor Rejoice is inmiddels ruim € 20.000,- opgehaald. We kregen mooie aandacht in de locale pers en NHD.