NIEUWSBRIEF - november 2019 - Ronald Willemsen

De Burgemeester & Wethouders van Den Helder gaan het komende jaar hun mantelzorgers en vrijwilligers verwennen. Op 22 september kreeg ik van de gemeente Den Helder tijdens het concert met het Nieuwedieper Visserskoor het verzoek om zo'n "verwenmoment" voor Den Helder te verzorgen. Afgelopen week ontving ik de officiële bevestiging. Werkelijk TOP! ... B&W heeft daarvoor ook budget. In de vorige Nieuwsbrief schreef ik reeds “mijn loon” is de blik in de ogen van de luisteraars. Maar het is wel heerlijk om zo'n concert namens Gemeente te verzorgen en we kunnen zelfs een kop koffie en een bakje kibbeling geven aan de mensen die zoveel liefdeswerk verzetten. Sinds 2016 organiseerde ik (na introductie van Odd Fellows Nederland) de maandelijkse DRIEMASTER-concerten in Den Helder. Dankzij de Young Piano Masters Society stonden de beste musici op dit podium. Dit jaar sloot de Driemasterkerk haar deuren en nu openen zich spontaan andere deuren. Alleen in Den Helder staan in de komende maanden al 4 concerten gepland. 

UITGEEST - Mantelzorg en vrijwilligersconcert in de pseudobasilieke OLVG-kerk op 1 december 2019. Via hun organist Ton Schoen is mij gevraagd om eens per kwartaal een concert in de kerk aan de Langebuurt te organiseren. De kerk biedt plaats aan circa 500/600 mensen. Er staat een indrukwekkend Romantisch Adema hoofdorgel en ook een Neoclassistisch Adema Koororgel. Het eerste OLVG-concert is een mantelzorg/vrijwillersconcert met het Dames Vocaal Ensemble Soedarynja o.l.v. Svetlana Tsariova. Bisschop Mgr. Hendriks (Bisdom Haarlem/Amsterdam) zal dit concert openen en komt de vele stille werkers bedanken voor het mooie werk wat zij doen. Op 1 maart komt een jonge meester organisit (mogelijk) in combinatie met een instrumentalist. In juni verwelkomen we een groep top vocalisten (Irina, Reina, Thomas en Marcel) we horen hen solistisch met orgelbegeleiding en als a capelle kwartet. In september verwelkomen we het Sneeker Mannenkoor Edoza o.l.v Jan Hipma en op het orgel Sebastiaan Schippers

In en rond Uitgeest zijn er vele vrijwilligers actief en samen met het bestuur van OLVG-kerk willen we nader bepalen hoeveel concerten we speciaal richten op mantelzorgers en vrijwilligers. (Dit zal zeker het geval zijn op 1 december 2019 en van 6 september 2020). Ton en Ronald doen dit op vrijwillige basis en staan borg voor een afwisselend programma. De missie is gericht op "ontmoetingen en samen genieten van muziek"
De huidige paus zei "Ik wil er zijn voor alle mensen van goede wil" en wij zeggen tegen die mensen van goede wil "wees welkom"  en ervaar dat "Muziek en ritme hun weg vinden tot in de geheime plaatsen van de ziel". (citaat van Plato)

Overige concerten 24 november tot 24 december 2019.

24 nov - 14.30 De Goede Herderkerk, Hoge Rijndijk 18 Zoeterwoude-Rijndijk. Hemelse klanken met de sopraan Irina Plyassova, Njola Rotzen/dwarsfluit, Ruud Kleiss/trompet, Ronald Willemsen en Ruud Luttikhuizen/piano/orgel. Details en Reserveringen. Kaartverkoop in de zaal.

29 nov - 20.00  Hervormde Kerk 's Graveland, Noordereinde 14. Het kamerkoor Oktoich o.l.v. Aliona Ovsiannikova zing een Advent/Kerstconcert. Details.

1 dec - 15.00    OLVG-Kerk Uitgeest. Langebuurt 37 Uitgeest. Mantelzorg-vrijwilligers concert met Soedarynja o.l.v. Svetlana Tsariova en diverse solisten. Details.

6 dec - 12.15    Papegaai - Amsterdam. Kalverstraat 58. Elke eerste vrijdag van de maand sacrale- en verstillende muziek door Jan Kloosterhuis en Ronald Willemsen. Details.

14 dec - 15.00  Bethelkerk - Den Helder. In samenwerking met de protestantse gemeente in Den Helder een kerstconcert; gegeven voor ouderen in Den Helder. Details.

15 dec - 14.00  Engelse Kerk - Amsterdam. Het kamerkoor Oktoich o.l.v. Aliona Ovsiannikova werkt mee aan het Vocaal festival "Musicians without Borders" - Details.

15 dec - 15.00  Reghthuys - Westzaan. In de statige rechtzaal speelt de componist George Beentjes en zingt de Armeense opera Diva Anna Balaian. Details.

19 dec - 20.00  OLVG-Kapel Amsterdam. Het kamerkoor Oktoich o.l.v. Aliona Ovsiannikova zingt een advent-concert. Details.

21 dec - 20.00  Bethelkerk - Den Helder. Het Nieuwedieper Visserskoor o.l.v. Alfred de Jong geeft een kerstconcert met medewerking van Lea Paliczova, Jan Kloosterhuis en Ronald Willemsen. Details.

22 dec - 16.00  Christoforuskerk - Schagen. Het Nieuwedieper Visserskoor o.l.v. Alfred de Jong geeft een kerstconcert met medewerking van Lea Paliczova, Jan Kloosterhuis en Ronald Willemsen Details.

Ik gun u en de uwen een mooie kerst en gelukkig 2020.
Grote denkers beweren dat een gelukkig leven afhangt van de aard van onze gedachten.
En zij voegen daaraan toe dat "geven" energie opwekt, terwijl het "afwachten" tot het moment dat de ander jou wat wil "geven" juist energie kost.
Om dit in praktijk te brengen geeft vele mantelzorgers en vrijwilligers brengen een heerlijke gevoel en dat gun ik mezelf en u ook.

Meer informatie over Ronald Willemsen