NIEUWSBRIEF RONALD WILLEMSEN - APRIL/MEI 2020

Gewoonlijk leest u in mijn nieuwsbrief alles over de met trots aangekondigde concerten; echter nu zijn het uitsluitend annuleringen. Alle concerten tot 1 juli zijn vervallen. Het corona-virus houdt ons en de hele wereld in haar greep. Mijn hart huilt bij het zien van zoveel verdriet. Maar er is ook vreugde bij het zien van zoveel medemenselijkheid en saamhorigheid. Mensen zetten zich in om "verlichting" te brengen en de mooiste creatieve ideeën worden geboren. We waren deelgenoot van een overweldigend applaus, zelfs pannendeksels waren in de hele buurt hoorbaar. Hulde en bloemen voor al die mensen die zich in de frontlinie of op de achtergrond inzetten. Dank u! De inzet van onze regering doet mij denken aan een uitspraak van Thomas Jefferson (1743-1826) "De zorg voor het menselijk leven en geluk is het eerste en enige doel van goed bestuur". Jefferson was de derde president van de Verenigde Staten. Grondlegger en ondertekenaar van de Onafhankelijkheidsverklaring.

Nu er tijd is om naar de TV beelden van de tweede kamer te kijken vraag ik me af: Waarom wordt zoveel tijd verspeeld met partij-politiek en met het "kielhalen" van mensen die zich volledig inzetten. Als je iets met 3 woorden kunt zeggen waarom wil je dan meer woorden gebruiken? Een vakminister is uitgeput en de andere bestuurders hebben ook slechts 24 uur in een etmaal.

Het regeringsbeleid bepaalde dat repetities en concerten moesten worden afgelast. Ik ben het volkomen eens met dit besluit. Het zou verschrikkelijk zijn als wij met onze concerten podium zouden bieden aan corona-virus. Toch mis ik het bijzondere contact met m'n dierbare muziekvrienden. Hierdoor zijn 16 concerten komen te vervallen. Maar alles staat klaar om zo op te pakken. Hierbij 2 voorbeelden:

  

Voor de zekerheid zijn alle concerten tot 1 juli 2020 afgezegd. Maar de passie kookt nu al om u zo spoedig mogelijk te verwennen met de mooiste muziek. U kunt er zeker van zijn dat de concerten doorgaan op een later moment. Dit geldt voor de mantelzorgconcerten, bevrijdingsconcerten en alle andere concerten. De Bach-Vereniging kondigde aan de Matthäus-Passion in of na de zomer uit te voeren i.p.v. met Pasen. Ze maken dus het onmogelijke mogelijk. Bevrijdingsfeesten zullen dit jaar extra bijzonder zijn wanneer we dit (alsnog) vieren zodra we niet meer in huis opgesloten zijn. Wat een bevrijding en wat zullen we met elkaar dankbaar zijn.


  

Een viertal "video-links" om elkaar een "smile" te geven:

De rol van Papagena en Papageno van Mozart's Zauberflöte wordt soms door vreemde vogels gezongen.     
Deze beelden op de muziek van Beethoven werden inmiddels 75 miljoen keer bekenen.
Quarantaine dagen met pianist en poes.
Cursus voor dirigenten speciaal voor deze periode.

Alle samenkomsten, dus ook de koorrepetitie zijn verboden en daarom hebben we ook het huwelijksconcert voor Heleen en Michael met het Hoorns Byzantijns Mannenkoor op 2 juni moeten afzeggen. In overleg met het bruidspaar zal er later in het jaar een "afterparty" worden georganiseerd. Wanneer en met wie dat zal worden gedaan daar gaat u nog van horen.

Vele mensen hebben duizenden wensen.
Ik merk dat ik er slechts één heb en dat is dat we met elkaar in goede gezondheid van muziek kunnen genieten.

Meer informatie over Ronald Willemsen