Eind jaren 80 hoorde ik een uitvoering van het NEVA-ensemble uit St. Petersburg. Indrukwekkend. Sinds die tijd koester ik de wens om in zo'n SEXTET te mogen zingen. Inmiddels 30 jaar later is mijn droom realiteit geworden. De zes boven getoonde uitvoerende musici vormen inmiddels het Russisch Nederlands Vocaal SEXTET.  

Op 6 september 2020 om 15.00 uur in de OLVG-kerk, Langebuurt 37 Uitgeest!

Het gaat een mooi afwisselend Matinee concert worden. Aria's, duetten, trio's en de mooiste Russische a capella zang door het (uit het Sextet samengestelde) mannenkwartet en gemengd kwartet. Naast de sacrale werken en volksmuziek hoort u ook opera en romantische melodieën begeleidt op het indrukwekkende Adema hoofd-orgel en andere delen op het Adema barok-orgel. 

Reservering kan vanaf 25 augustus via www.ronaldwillemsen.nl 
Telefonische reservering kan via Jeanne Beentjes: 0251-313444.

Toegang is gratis en wees van harte welkom

I.v.m. de RIVM maatregels is reservering noodzakelijk. Ondanks de grootte van deze mooie baseliekkerk, is er slechts ruimte voor 100 mensen om de 1,5 meter afstand te kunnen respecteren.
Door op de bovenstaande link te klikken komt u op de reserveringspagina. Via uw emailadres ontvangt u de bevestiging en deze kunt u als het toegangsbewijs uitprinten.

Irina Plyassova, zangeres (sopraan), zangpedagoge, piano-docente en uitvoerend musicus. Heeft haar Bachelor- en Masteropleiding voltooid aan het Nationaal Kazachstan Conservatorium of Music in Alma Ata Kazachstan. Daar gingen 4 jaar muziekschool en 4 jaar Muziekcollege aan vooraf.

Irina is thuis in de muziektradities binnen de Volksmuziek, Orthodoxe kerkmuziek en kent de geheimen van diverse opera-culturen. Irina weet de bestaande vormen op een natuurlijke manier te transformeren en te herschikken. In haar uitvoeringen winnen de composities aan diepte omdat ze de krachtige elementen van de diverse muziektradities subtiel in elkaar weet te integreren. Zij maakte arrangementen t.b.v. een productie van de solo-opera "La Voix Humaine”.

 

Elena Bazhenova, zangeres (mezzosopraan), koordirigent, zangpedagoog, piano-docente en uitvoerend musicus. Volgde haar conservatoriumstudie aan de beroemde Gnessin Staatsacademie voor Muziek in Moskou. Deze ras-entertainer specialiseerde zich in Russische folklore, opera en populaire muziek. Elena wordt ook vaak als soliste of “gangmaakster” ingehuurd. 

Elena kreeg de eer om te zingen in het ensemble “Russian Song” onder leiding van de bekende musicus Nadezhda Babkina. Met dit ensemble heeft Elena opgetreden over de hele wereld, van Ierland tot Australië en van Alaska tot Japan gedurende tien jaar. Zij zingt klassieke aria’s, romances, Russische Volksmuziek, zigeunerliederen en jazz. Danst en trad o.a. op met vele orkesten, onder meer met Het Kremlin Orkest.

 

Thomas Vets, tenor/danser en expressie kunstenaar. Thomas rondde zijn studie aan de dansacademie in Tilburg in 1999 af. Hij werd opgeleid in dans, zang en acteren en heeft vervolgens meegewerkt in verschillende theaterprojecten. Techniek, passie en fijngevoeligheid voor kleurnuances vormen de basis van zijn bijzondere tenorstem.

Thomas zong en danste zowel kleine of grotere rollen in dans/zangprojecten. Maakte ook deel uit van de cast van grote musicals zoals: Anatevka, Chorus Line, Elisabeth en Crazy for You tot Zoals de koning danst en The House of Fear en De roep van de Kinkhoorn.

 

Edzo Bos, tenor, pianist, componist, dirigent en uitvoerend musicus. Edzo behaalde zijn Bachelor- en Master als klassiek pianist aan de conservatoria van Groningen en Genève. Hij studeerde cum laude af. Tevens behaalde hij zijn diploma ‘’applicatieopleiding koordirectie voor vakmusici’’ aan het conservatorium van Utrecht. Hij won de 3de en later de 1ste prijs op het Prinses Christina Concours (regio Noord) en was laureaat van de Harten Aas Trofee (Prins Claus Conservatorium).

Edzo maakte als solist of samen met anderen tournees naar: de Verenigde Arabische Emiraten, Oman, Hongarije, Verenigde Staten, Rusland, Turkije en diverse Europese landen. China, Egypte en Canada staan gepland voor 2021. De programmering van het stuk "Jabber" op Broadway kon i.v.m. Corona helaas niet doorgaan. Hij is een gepassioneerd kamermusicus en liedbegeleider en staat regelmatig zelf op de bok.

 

Igor Iofe, docent, trompettist, componist en zanger (bariton) uit Tasjkent (hoofdstad van Oezbekistan). Igor studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam en behaalde daar zijn Bachelor en volgde masterclasses.  Parallel aan zijn studie Klassieke Compositie studeerde Igor Composing Music for Film en behaalde zijn Master Composing for FIlm.

Zijn composities werden op diverse podia in Nederland uitgevoerd en zijn arrangement voor het Joint Venture Percussion Duo werd in de Verenigde Staten uitgevoerd. Verder schreef hij muziek voor verschillende films en filmfestivals. Igor is als docent verbonden aan de Pushkin Russische taalschool en is daar verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de creatieve kant van jonge kinderen.

 

Ronald Willemsen, consultant, filosoof en zanger (bas) had les van Wout Oosterkamp (Sweelinck Conservatorium/Amsterdam). Sinds 2016 werkt Ronald intensief samen met de Russische zangpedagogen: Elnara Muermans en Irina PlyassovaByzantijnse geheimen leert hij ook van: Sergej Latychev en Aliona Ovsiannikova. Zijn warme diepte en grote stembereik leveren hem recensies op met kwalificaties als “de Nederlandse Rebroff”.

Ronald zong als gastzanger in diverse opera’s/operettes en werd regelmatig als solist ingehuurd bij de diverse koren. Stond als bassolist op podia in Rusland, Polen, Turkije, Azië en met de cantate "Oneindige Schepping" van Wim Westerveld stond hij op de grote podia in Nederland. Zong in 1996 in het Amsterdams Concertgebouw de Liebeswalzer van Brahms (kwartet met 4 handen pianobegeleiding). In 2004/2006 zong Ronald (7x) de basaria's uit de Crucifixion van John Stainer t.b.v. War Child.

 

Ton Schoen is deze gast organist.
Ton is de vaste organist van de OLVG-kerk.
Ton hoort u als begeleider en tevens is hij registrant bij de delen die Edzo begeleidt.

 

Kosolapov - Oetwerdi Bozje 
God! Leg vast het heilige geloof vast voor de eeuwigheid.
Ronald met Ton Schoen op het groot-orgel

Handel - The people that walked in darkness (Messiah)
Het volk wandelt in diepe duisternis en ziet een stralend licht;
Igor met Edzo op het koor-orgel

Bellini - Cavatina of norma (Norma)
Casta Diva, wendt uw zilverachtige gelaat naar ons en verspreidt uw hemelse vrede.
Elena met Edzo op het koor-orgel

Jakimets - Pretsjistaja Diva
Wij danken de heilige maagd Maria, die geboorte gaf aan de Christus.
A capella - kwartet (gemengd) Irina, Elena, Thomas en Igor

Kedrov - Ottje nash
Onze Vader die in de Hemel zijt, Uw naam worde geheiligd
A capella – kwartet (gemengd), Irina, Elena, Thomas en Igor o.l.v. Edzo

Bordnansky - Tebe Pojem
Wij prijzen U, wij zegenen U, wij danken U, onze Heer, en wij bidden U, onze God. 
A capella – kwartet (mannen), Thomas, Edzo, Igor en Ronald o.l.v. Irina

The Prayer
Mag ik in Uw licht en wijsheid wandelen.
Leidt ons naar een plaats waar waar elk kind naar verlangt.
Elena en Ronald met Edzo op het koor-orgel

Vivaldi - Gloria - Laudamus Te
Eer God in den hoge en vrede op aarde voor alle mensen.
Wij loven u, ontferm U over ons.
Thomas, Irina met Edzo op het koor-orgel

Mozart - Dalla sua pace
Hoe kan de ridder in mij tot misdaad komen! De ontdekte waarheid zoekt een middel om de pijn in mij te verzachten. Mijn pijn is afhankelijk van hun vrede.
Thomas met Edzo op het koor-orgel

Mozart - Fin ch'han dal vino (Don Giovanni)
Als hun hoofd warm is van de wijn. Dan wordt het feest groter voor de meisjes op het plein Een dans zonder opdracht voor de ene het menuet voor de ander een waanzinnige trein.
Igor met Edzo op het koor-orgel

Mozart - Terzertto Soave sia il vento
Zacht is de wind, Stil dansen de golven, alle elemenenten zijn aanwezig. Hoort u onze wensen.
Elena, Irina, Ronald met Edzo op het koor-orgel

Gastaldon - Musica Proibita
Elke avond klinken hemelse klanken klinken onder het balkon Mijn moeder verbood deze muziek te maken, maar ik wil je zwarte haren kussen. 
Ronald, Igor (trompet) en Edzo op het koor-orgel

Claude Michel Schönberg - Lege stoelen lege tafels
De revolutie ontstak hier zijn vlam. We zongen van een toekomst, maar de dood kwam. 
Thomas met Edzo op het koor- orgel

Offenbach - Barcarolle
Oh mooie nacht: de betoverende liefkozingen bedwelmen ons tijdens uw kussen. 
Elena, Irina met Edzo op het koor-orgel

Igor Iofe - Listen to Cold Wind
Igor speelt een eigen compositie.
Igor met trompet en Ton op het groot-orgel

Adnazwoetsna Gremiet
Eens was het hart vol vuur, weelde en overvloed, maar het doet pijn om te zien dat alles minder wordt. Zacht rinkelt in de verte een belletje. En plots ….. 
Ronald met Ton op het Groot-orgel

Tchaikovsky - Pique Dame duet
De velden omhullen zich met de schaduwen van de nacht en de beek weerspiegelt de goudenglans van zonsondergang.
Irina en Elena, Edzo koor-orgel

Merzljakov - Sredi doliny rownyja
Ergens in de open vallei, bloeit een eikenboom. De boom verwelkomt iedereen wie zich wil verstoppen of wilschuilen. 
Irina, Elena, Thomas en Igor o.l.v. Edzo

 Reservering en uitprinten van uw bevestiging:  www.ronaldwillemsen.com
 U krijgt via uw e-mail een bevestiging. Deze bevestiging is ook uw toegangsbewijs.
 Door op de link te klikken komt u op de juiste pagina.

Voel u vrij om de nieuwsbrief naar uw vrienden door te sturen.