Dierbare lezers,

Zoals u in de nieuwsbrief van september kon lezen zou Het Russisch Nederlands Vocaal SEXTET op 4 oktober In Maria Magdalena kerk aan de Dorpsstraat in Wormer zingen en op 11 oktober in de Keyserkerk aan de Middenweg in Middenbeemster. Helaas zijn de concerten voor deze data vervallen.

Mede dankzij de pers en het strikt in acht nemen van de Corona maatregelen mochten wij ons verheugen in een goede opkomst. Echter doordat de regering besloot om de maximum groepsgrootte terug te brengen van 100 naar 30 mensen in één ruimte kwamen wij voor een moeilijke keuze te staan. Het volledige SEXTET en de gastorganist zijn mensen die van muziek houden en niets liever willen dan muziek maken en mensen daarmee blij maken.

Na overleg ook met de coördinator van het veiligheidsoverleg voor de regio Zaanstreek (incl. Wormer) en de besturen van de beide kerken hebben we het volgende besluit genomen:

- het concert van 4 oktober in Wormer zal worden verschoven naar 22 november. Die dag zal er om 14.00 en om 16.00 uur een concert zijn. En we hopen de mensen die reeds gereserveerd hebben te kunnen verwelkomen. Zijn er meer concerten nodig dat zullen we programma vaker uitvoeren. We zullen zondag 4 oktober gebruiken om professionele video opnames te maken. Het is die dag mijn verjaardag en dan hoor je te trakteren. Daarom zullen wij verschillende video's (later deze maand) graag met u delen. 

- Hetzelfde voor het concert in de Keyserkerk op 11 oktober. Ook dit concert zeggen we hierbij af. Die middag zal gebruikt worden om video opnames te maken. Graag dank ik u voor uw reserveringen.  We zijn in overleg m.b.t. de data en op welke wijze we u kunnen verwennen met de bijzondere klanken van Het Russisch Nederlands Vocaal Sextet.

Het Russisch Nederlands Vocaal Sextet zingt dus op 22 november in de Maria Magdalena kerk in de Wormer. Die dag zijn er 2 concerten voor maximaal 23 bezoekers.
Het eerste om 14.00 en en het tweede concert zal om 16.00 uur zijn. 

Reservering Voor Wormer 22 november 2020 kan:
via www.ronaldwillemsen.nl 
Maar verstandiger om dit via concertenwormer.nl te doen

Betalen via rek.no. NL22INGB0005825444
Ten name van Stichting Evenementen Commissie Wormer.
of per telefoon: 075 - 6421282

Het programma van Het Russisch Nederlands Vocaal Sextet is zeer afwisselend. Aria's, duetten, trio's en de mooiste Russische a capella zang door het (uit het Sextet samengestelde) mannenkwartet en gemengd kwartet. Naast de sacrale werken en volksmuziek hoort u ook opera en romantische melodieën begeleid op de grandpiano en het orgel. 

Het onderstaand bericht stond afgelopen week nog in Het Noordhollands Dagblad, maar kan helaas niet doorgaan i.v.m. de recente Corona ontwikkelingen.
Beide data (4 en 11 oktober) worden gebruikt voor het maken van opnames en we zullen onze nieuwsbrieflezers verwennen met een compilatie hiervan.
En graag sturen we u hierbij een groet vol bloemen gezongen door: Irina Plyasovva, één van onze bloemen van het Russisch Nederlands Vocaal Sextet. 

Om u een indruk te geven ontvangt u hierbij "Keyserkerk-opnames" 
- De Twaalf Rovers gezongen door het Noordhollands Byzantijns Mannenkoor o.l.v. Sergé Latychev. (opname 2 februari 2020).
- Step da Step Kroegom gezongen door de Byzantijnse koren Bjerjozka en Indrik o.l.v. Sergé Latychev. (opname 2 februari 2020).

Irina Plyassova, zangeres (sopraan), zangpedagoge, piano-docente en uitvoerend musicus. Heeft haar Bachelor- en Masteropleiding voltooid aan het Nationaal Kazachstan Conservatorium of Music in Alma Ata Kazachstan. Daar gingen 4 jaar muziekschool en 4 jaar Muziekcollege aan vooraf.
Irina is thuis in de muziektradities binnen de Volksmuziek, Orthodoxe kerkmuziek en kent de geheimen van diverse opera-culturen. Irina weet de bestaande vormen op een natuurlijke manier te transformeren en te herschikken. In haar uitvoeringen winnen de composities aan diepte omdat ze de krachtige elementen van de diverse muziektradities subtiel in elkaar weet te integreren. Zij maakte arrangementen t.b.v. een productie van de solo-opera "La Voix Humaine”.

Elena Bazhenova, zangeres (mezzosopraan), koordirigent, zangpedagoog, piano-docente en uitvoerend musicus. Volgde haar conservatoriumstudie aan de beroemde Gnessin Staatsacademie voor Muziek in Moskou. Deze ras-entertainer specialiseerde zich in Russische folklore, opera en populaire muziek. Elena wordt ook vaak als soliste of “gangmaakster” ingehuurd. 
Elena kreeg de eer om te zingen in het ensemble “Russian Song” onder leiding van de bekende musicus Nadezhda Babkina. Met dit ensemble heeft Elena opgetreden over de hele wereld, van Ierland tot Australië en van Alaska tot Japan gedurende tien jaar. Zij zingt klassieke aria’s, romances, Russische Volksmuziek, zigeunerliederen en jazz. Danst en trad o.a. op met vele orkesten, onder meer met Het Kremlin Orkest.

Edzo Bos, tenor, pianist, componist, dirigent en uitvoerend musicus. Edzo behaalde zijn Bachelor- en Master als klassiek pianist aan de conservatoria van Groningen en Genève. Hij studeerde cum laude af. Tevens behaalde hij zijn diploma ‘’applicatieopleiding koordirectie voor vakmusici’’ aan het conservatorium van Utrecht. Hij won de 3de en later de 1ste prijs op het Prinses Christina Concours (regio Noord) en was laureaat van de Harten Aas Trofee (Prins Claus Conservatorium).
Edzo maakte als solist of samen met anderen tournees naar: de Verenigde Arabische Emiraten, Oman, Hongarije, Verenigde Staten, Rusland, Turkije en diverse Europese landen. China, Egypte en Canada staan gepland voor 2021. De programmering van het stuk "Jabber" op Broadway kon i.v.m. Corona helaas niet doorgaan. Hij is een gepassioneerd kamermusicus en liedbegeleider en staat regelmatig zelf op de bok.

 

Voel u vrij om deze nieuwsbrief naar uw vrienden en geïnterseerden door te sturen. En als u locaties weet waar men het Russische Vocaal Sextet zou willen laten horen noem het ons.

 

 

 

Thomas Vets, tenor/danser en expressie kunstenaar. Thomas rondde zijn studie aan de dansacademie in Tilburg in 1999 af. Hij werd opgeleid in dans, zang en acteren en heeft vervolgens meegewerkt in verschillende theaterprojecten. Techniek, passie en fijngevoeligheid voor kleurnuances vormen de basis van zijn bijzondere tenorstem.
Thomas zong en danste zowel kleine of grotere rollen in dans/zangprojecten. Maakte ook deel uit van de cast van grote musicals zoals: Anatevka, Chorus Line, Elisabeth en Crazy for You tot Zoals de koning danst en The House of Fear en De roep van de Kinkhoorn.

Igor Iofe, docent, trompettist, componist en zanger (bariton) uit Tasjkent (hoofdstad van Oezbekistan). Igor studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam en behaalde daar zijn Bachelor en volgde masterclasses.  Parallel aan zijn studie Klassieke Compositie studeerde Igor Composing Music for Film en behaalde zijn Master Composing for FIlm.
Zijn composities werden op diverse podia in Nederland uitgevoerd en zijn arrangement voor het Joint Venture Percussion Duo werd in de Verenigde Staten uitgevoerd. Verder schreef hij muziek voor verschillende films en filmfestivals. Igor is als docent verbonden aan de Pushkin Russische taalschool en is daar verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de creatieve kant van jonge kinderen.

Ronald Willemsen, consultant, filosoof en zanger (bas) had les van Wout Oosterkamp (Sweelinck Conservatorium/Amsterdam). Sinds 2016 werkt Ronald intensief samen met de Russische zangpedagogen: waaronder de SEXTET-sopraan Irina PlyassovaByzantijnse geheimen leert hij ook van: Sergej Latychev en Aliona Ovsiannikova. Zijn warme diepte en grote stembereik leveren hem recensies op met kwalificaties als “de Nederlandse Rebroff”.
Ronald zong als gastzanger in diverse opera’s/operettes en werd regelmatig als solist ingehuurd bij de diverse koren. Stond als bassolist op podia in Rusland, Polen, Turkije, Azië en met de cantate "Oneindige Schepping" van Wim Westerveld stond hij op de grote podia in Nederland. Zong in 1996 in het Amsterdams Concertgebouw de Liebeswalzer van Brahms (kwartet met 4 handen pianobegeleiding). In 2004/2006 zong Ronald (7x) de basaria's uit de Crucifixion van John Stainer t.b.v. War Child.

 

Ton Schoen is tijdens deze concerten de gast organist.
Ton is de vaste organist van de OLVG-kerk.
Ton hoort u als begeleider en tevens is hij registrant bij de delen die Edzo begeleidt.