GELUKKIG! DE KOREN MOGEN WEER STUDEREN EN ONDER STRIKTE VOORWAARDEN ZIJN ER WEER CONCERTEN-UITVOERINGEN MET PUBLIEK. EINDELIJK! Het was Plato die (in 347 v.Chr.) de woorden van zijn grote leermeester Socrates op papier zette: Muziek en ritme vinden hun weg tot in de geheime plaatsen van de ziel. Oude woorden die zo'n 2500 jaar later nog van onschatbare waarde zijn.

Wellicht heeft u genoten van ons PAAS-CONCERT met KLANKEN VOL DANKBAARHEID en GENADE. De stream-link werd u gratis aangeboden. Wanneer u op de link klikt komt u op het juiste Youtube kanaal.
Onder het kopje "meer weergeven" treft u de afspeellijst. Tevens heeft u dan de mogelijkheid om naar de directe nummers te springen. De mooiste Passiewerken rond de kruisweg van Jezus werd uitgezonden via Kathedraal TV en het kanaal van OLV ter Nood. Het Russisch Nederlands Vocaal Sextet zingt werken van o.a. Bach, Händel, Pergolesi, Tchaikovski, Stainer, Rosso, Hilarion, Vedel, Kedrov, Tsjesnokov en Beethoven vanuit de Genadekapel, de Mariakapel en de Kloosterkapel in Heiloo en ook vanuit de imposante OLVG-kerk in Uitgeest. De bisschop Mgr. J. Hendriks spreekt tussen door ook enkele overdenkingen.

             

MONUMENTENDAG 2021. TON SCHOEN en ik kregen een uitnodiging om tijdens de komende MONUMENTENDAG op 11 september de bezoekers aan de OLVG-kerk in Uitgeest muzikaal te verwennen. Vanaf 12.30 tot 16.00 uur zal er muziek klinken. De basiliek-achtige markante kruiskerk is zeker een bezoek waard. Hieronder staat de flyer en het programma.

    

Opera Musical GALA in 't Reghthuys in Westzaan op 1 oktober 2021. Aanvang 19.30 uur en reservering via info@riakoekenbier.nl en alle informatie is toegevoegd.
Het midzomer Gala-openluchtconcert "Elsrijk" kon i.v.m. Corona niet doorgaan. Hetzelfde programma en met dezelfde bezetting is binnenkort in 't Reghthuys te beluisteren.

     

Overige concerten van het Russisch-Nederlands Vocaal Sextet. In de Nieuwsbrief voor oktober 2021 ontvangt u meer informatie.
-
Zondag 24 oktober:     OLVG-kerk aan de Langebuurt 37 in Uitgeest zingt het Russisch-Nederlands Vocaal Sextet. In a capelle formatie, maar ook solistisch, duetten en trio verband. Incl. 2 organisten.
- Zondag 21 november: Maria Magdalena kerk in Wormer. Het Russisch-Nederlands Vocaal Sextet. In a capella formatie, maar de individuele leden zijn ook solistisch te horen met schitterende piano begeleiding.
- Vrijdag 24 december:  ADVENT concert in 't Reghthuys/Westzaan, Het Russisch-Nederlands Vocaal Sextet. In a capella formatie, maar de individuele leden zijn ook solistisch met piano begeleiding.

          

De leden van het Russisch-Nederlands Vocaal Sextet; Irina Plyassova, Elena Bazhenova, Thomas Vets, Igor Iofe, Ronald Willemsen en onze gast begeleiders Theo Griekspoor en Ton Schoen nodigen u graag uit om ons te volgen op Facebook. Als u dat wilt dan kunt u hier klikken. Wilt u als eerste op de hoogte zijn van nieuwe Youtube clips dan kunt u hier klikken.

Irina Plyassova, zangeres (sopraan), zangpedagoge, piano-docente en uitvoerend musicus. Heeft haar Bachelor- en Masteropleiding voltooid aan het Nationaal Kazachstan Conservatorium of Music in Alma Ata Kazachstan. Daar gingen 4 jaar muziekschool en 4 jaar Muziekcollege aan vooraf.
Irina is thuis in de muziektradities binnen de Volksmuziek, Orthodoxe kerkmuziek en kent de geheimen van diverse opera-culturen. Irina weet de bestaande vormen op een natuurlijke manier te transformeren en te herschikken. In haar uitvoeringen winnen de composities aan diepte omdat ze de krachtige elementen van de diverse muziektradities subtiel in elkaar weet te integreren. Zij maakte arrangementen t.b.v. een productie van de solo-opera "La Voix Humaine”.

Elena Bazhenova, zangeres (mezzosopraan), koordirigent, zangpedagoog, piano-docente en uitvoerend musicus. Volgde haar conservatoriumstudie aan de beroemde Gnessin Staatsacademie voor Muziek in Moskou. Deze ras-entertainer specialiseerde zich in Russische folklore, opera en populaire muziek. Elena wordt ook vaak als soliste of “gangmaakster” ingehuurd. 
Elena kreeg de eer om te zingen in het ensemble “Russian Song” onder leiding van de bekende musicus Nadezhda Babkina. Met dit ensemble heeft Elena opgetreden over de hele wereld, van Ierland tot Australië en van Alaska tot Japan gedurende tien jaar. Zij zingt klassieke aria’s, romances, Russische Volksmuziek, zigeunerliederen en jazz. Danst en trad o.a. op met vele orkesten, onder meer met Het Kremlin Orkest.

Thomas Vets, tenor/danser en expressie kunstenaar. Thomas rondde zijn studie aan de dansacademie in Tilburg in 1999 af. Hij werd opgeleid in dans, zang en acteren en heeft vervolgens meegewerkt in verschillende theaterprojecten. Techniek, passie en fijngevoeligheid voor kleurnuances vormen de basis van zijn bijzondere tenorstem.
Thomas zong en danste zowel kleine of grotere rollen in dans/zangprojecten. Maakte ook deel uit van de cast van grote musicals zoals: Anatevka, Chorus Line, Elisabeth en Crazy for You tot Zoals de koning danst en The House of Fear en De roep van de Kinkhoorn.

Ton Schoen is tijdens verschillende concerten de gast organist. Ton is de vaste organist van de OLVG-kerk, dus kent het indrukwekkende ADEMA-orgel als geen ander en we mogen altijd een beroep doen.

Voel u vrij om deze nieuwsbrief naar uw vrienden en geïnterseerden door te sturen. En als u locaties weet waar men het Russische Vocaal Sextet zou willen laten horen noem het ons.

 

 

 

Igor Iofe, docent, trompettist, componist en zanger (bariton) uit Tasjkent (hoofdstad van Oezbekistan). Igor studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam en behaalde daar zijn Bachelor en volgde masterclasses.  Parallel aan zijn studie Klassieke Compositie studeerde Igor Composing Music for Film en behaalde zijn Master Composing for FIlm.
Zijn composities werden op diverse podia in Nederland uitgevoerd en zijn arrangement voor het Joint Venture Percussion Duo werd in de Verenigde Staten uitgevoerd. Verder schreef hij muziek voor verschillende films en filmfestivals. Igor is als docent verbonden aan de Pushkin Russische taalschool en is daar verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de creatieve kant van jonge kinderen.

Ronald Willemsen, consultant, filosoof en zanger (bas) had les van Wout Oosterkamp (Sweelinck Conservatorium/Amsterdam). Sinds 2016 werkt Ronald intensief samen met de Russische zangpedagogen: waaronder de SEXTET-sopraan Irina PlyassovaByzantijnse geheimen leert hij ook van: Sergej Latychev en Aliona Ovsiannikova. Zijn warme diepte en grote stembereik leveren hem recensies op met kwalificaties als “de Nederlandse Rebroff”.
Ronald zong als gastzanger in diverse opera’s/operettes en werd regelmatig als solist ingehuurd bij de diverse koren. Stond als bassolist op podia in Rusland, Polen, Turkije, Azië en met de cantate "Oneindige Schepping" van Wim Westerveld stond hij op de grote podia in Nederland. Zong in 1996 in het Amsterdams Concertgebouw de Liebeswalzer van Brahms (kwartet met 4 handen pianobegeleiding). In 2004/2006 zong Ronald (7x) de basaria's uit de Crucifixion van John Stainer t.b.v. War Child.

Theo Griekspoor is tijdens deze concerten de gast organist/pianist.Theo is de vaste organist/organist in de Open Hofkerk in Aalsmeer. Vanaf zijn vijftiende jaar werd hij aangenomen als privé-leerling van de Amsterdamse organist Piet van Egmond. Toen hij tweeëntwintig jaar werd vervolgde hij zijn lessen bij de Haarlemse organist Nico Waasdorp. Tijdens deze amateur periode behaalde hij twaalf maal een prijs met het meedoen aan amateur-orgelconcoursen. Na deze periode werd begonnen met de studie muziektheorie alwaar hij met goed gevolg staatsexamen voor deed, deze opleiding verkreeg hij bij Jaap en Coby Spigt te Amsterdam. Voor de praktijk vakken orgel werd hij aangenomen als leerling aan het conservatorium te Alkmaar, alwaar Jos van der Kooy zijn leraar werd. De praktijklessen vonden grotendeels plaats in de Amsterdamse Westerkerk. In 1993 slaagde hij aan bovengenoemd conservatorium voor het diploma “ Docerend Musicus”.